Pink Arrow, Bow Tie Hearts Blinking, Letter T

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kun sanat eivät riitä

Kisat on nyt ohi, mutta meillä on vielä kovasti tilanne päällä. Aloitetaan kuitenkin ihan alusta.
 Kisamatka alkoi todella hyvin. Bussimatka sujui yllättävän nopeasti ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Pysähdyttiin syömään Tampereen ja Nokian välimaastoon....kai...jollekkin ABC:lle :D Matkalla vallitsi herkkulakko, mutta limua sai juoda ruoan yhteydessä. Perillä oltiin vähän liiankin ajoissa ja bussin kuljettaja vei meidät Seinäjoen keskustaan. Kuljettajamme oli muuten aivan mahtava. Niin ystävällinen ja avulias. Osa tytöistä kävi Coffee Housessa ja osa Spice Icessa.
 Ennakkorekisteröintiin mentiin hieman etuajassa, mutta päästiin heti rekisteröitymään. Tämän jälkeen suunnattiin Seinäjoen lukiolle, jossa siis yövyttiin. Lukiolla laitettiin nukkumapaikat kuntoon ja tehtiin tytöille ranskanletit. Ennakkoon tilatut kisapaidat jaettiin ja niissä oli hieman virheitä, mutta sain paidat vaihdettua oikeiksi areenalla. Iltapalan jälkeen siirryttiin nukkumaan ja yö meni melko hyvin...tosin koulun ilmastointi oli aivan liian kovalla ja yöllä oli jäätävän kylmää. Aamulla oli useammalla tytöllä kurkku kipeä ja nuhaa. Erityisesti olin huolissani kahdesta tytöstä, joilla oli poskiontelontulehdus ja yleisavustajastamme, joka oli myös sairastellut. Itsekin olen ollut jo kaksi viikkoa kipeänä ja taas hieman enemmän. Aamupalat tuotiin yön aikana ovien eteen ja sieltä löytyikin vaikka mitä purtavaa. Herättiin siinä seiskan aikaan ja heti aamupalan jälkeen laitettiin kisapuvut ja tyttöjen hiukset kuntoon ja osalle kerettiin tehdä jo kisameikkiäkin. Kuljettajamme oli sovittuun aikaan meitä odottamassa ja suunnattiin Seinäjoki Areenalle. Tilda meinasi unohtaa puhelimensa, mutta onneksi huomasi sen puuttumisen.
 Areenalla mentiin heti pukuhuoneeseen, joka oli pienempi kuin koskaan ja meidän lisäksi siellä oli myös muita. Siellä ei oikeastaan voinut olla ollenkaan ja tavaratkin oli pinottava korkeiksi kasoiksi. Kenraalitilanne oli todella sekava ja meilkein myöhästyimme siitä. Juostiinmitään lämmittelemättä suoraan kenraaliin, mutta tytöt olivat jo siinä aivan mahtavia. Kenraali tehtiin virheettömästi rajanylityksiä lukuunottamatta (meillähän ei ole mattoa millä voisi treenata) ja fiilis oli korkealla vaikka ennen kenraalia unohdinkin rekvisiitat bussiin ja megafonit lukiolle. Onneksi kuljettajamme oli maailman rennoin ja saatiin kuin saatiinkin kaikki tavarat kenraaliin :D
 Kenraalin jälkeen alkoi kisameikkien laitto ja klo. 11.30 suunnattiin ruokailuun. Lounaaksi oli pastaa ja jauhelihakastiketta. Ruokailun jälkeen oli valmentajapalaveri ja palaverin lopuksi kyselin vielä muutaman varmistuksen ohjelmaamme koskien. Klo. 13.00 koitti kisojen avajaiset. Oltiin sitä ennen käyty lisäämässä hiusglitteriä ja hieman huulipunaa, jotta hymyt näkyisi paremmin yleisöön. Avajaisissa meidän nimemme kuulemma kuulutettiin väärin (Funky Shine Cheerleaders) ja kun olimme jo matolla yleisön edessä, kuulutettiin seuramme uudestaan..tällä kertaa oikein ja joku taisi sitten todeta ettei tultukkaan, koska oltiin jo matolla ja katseltiin kummissan juontajaa, joka oli kyllä mukava ja pirteä, mutta ehkä hieman hukassa muiltakin osin. Oltiin jokatapauksessa paikalla jos jollekkin jäi epäselväksi! Avajaisten jälkeen siirryttiin treenailemaan lämppäalueelle. Jännitys alkoi pikkuhiljaa hiipua keskuuteemme ja kisafiilis nousta. Kaikki olivat erittäin hyvällä fiiliksellä ja itsevarmoina menossa matolle. Kun meidät sitten kuulutettiin, juoksi tytöt innosta hehkuen ja paljon spirittiä tehden matolle. Itse menin varajäsenten kanssa meille merkatulle alueelle jännittämään. Siskoni juoksi laittamaan musiikkia ja ohjelma alkoi. Kaikki meni niin täydellisesti. Tiesin tyttöjwn oikein säteilevän ison yleisön edessä..niin on aina ollut ja nyt vielä 100 kertaa enemmän, koska ohjelma oli tytöille juuri sopiva ja kaikki osasivat täydellisesti osansa. Suoritus oli virheetön lukuunottomatta yhtä rajanylitystä. Oltiin kaikki niin onnellisia!! Kaikki oli tässä vaiheessa niin täydellistä.
 Ohjelman jälkeen mentiin shoppailemaan cheer tavaroita ja Janina pisti kuulemma 80€ arpajaisiin :DD Olihan tytöllä sitten kotimatkalla säkillinen "voittoja". Vanhentuneen lahjakortin Janina sai vaihtaa uuteen arpaan ja voitti siivoustarvikkeita. Katseltiin toisten ohjelmia helpottuneina omasta suorituksestamme. Palkintojenjakoa odotettiin kärsimättöminä.
 Kun palkintojenjako koitti haettiin kaikki rekvisiitat ja aiempana vuonna voittamamme Spiritstick, koska tarkoitus oli ottaa joukkuekuvia palkintojenjaon jälkeen. Ennen palkintoja nähtiin upea voimisteluesitys. Kun minien sarjan palkintojenjako alkoi, oli kaikki todella jännittyneinä ja innoissaa. Kun kuudes joukkue ilmoitettiin aloin jo epäillä jotain kamalaa tapahtuneen.. Tavoitteemme oli viides sija, jonne pisteiden mukaan olisimmekin kuuluneet. Kaikki nostomme oli selvitetty etukäteen sääntövaliokunnalta ja oli kaikki ok. Minulla on kaikki sähköpostit tallessa. Saimme kuitenkin vähennyksiä kielletystä liikkeestä. Juoksin heti palkintojenjaon jälkeen kisatoimistoon selvittämään miksi olimme sijalla 11. ja mikä oli kielletty. Päätuomari kertoi minulle, että huutostunttimme oli tulkittu kielletyksi. Ei ole mahdollista! Intin vastaan ja näytin miten nosto oli tehty. Yksikään viidestä tuomarista ei ollut huomannut pohjien jalkojen liikkuvan. Katsovatko tuomarit todella pelkästään nousijoita. Olin itse tuomaroinnin workshop koulutuksessa ja siellä kyllä sain aivan eri kuvan. Lopulta tuomarit ymmärsivät ja uskoivat minua. Stuntti pyörähtää nostettaessa vain 90 astetta ja loput 90 kävelle. Ja Sävasta vastattiin minulle ettemme tarvitse ulkoisia spottereita, mutta niitä suositellaan käyttämään tilanteen mukaan. Tuomarit ottivat yhteystietoni ylös ja lupasivat palata asiaan. Teemme tästä nyt jokatapauksessa protestin.  Olen antanut kaikkeni tälle joukkueelle ja tytöt ovat kehittyneet valtavaa tahtia. Ilman vähennystä kielletystä liikkeistä ja puuttuvista spottereista (nämä oli siis selvitetty jo etukäteen hyväksytyiksi) olisimme olleet pisteiden mukaan viidensiä. VIIDENSIÄ!! Meidän pikku FunShine seuramme!! Kaikkien suurempien seurojen perässä. Kaiken tämän lisäksi ns. kunniakirjassamme (jos sitä voi siksi kutsua) oli nimemme kirjoitettu väärin (Twinking Little Stars). Seuramme on tehnyt todella paljon töitä lajin eteen Porvoossa ja puhdistaneet lajin mainetta. Tämä ei varmasti auta asiaa ja tyttöjen järkytystä ei voi enää korvata. Nyt olisi kiire treenata Super Cheeriin vieläkin upeampi ohjelma ja tällä fiiliksellä onkin todella hyvä aloittaa.
 Kun kyyneleen viimein puolessa välissä kotimatkaa oli kuivattu alkoi kuulua vitsailua näöntarkastuksista ja terapiasta. Kyllä tämän ikäiset tytöt varmasti kaipaavat selityksiä ja kysymyksiä jäi varmasti paljon ilmoille. Ensimmäiset treenimme pidetään varmaan aika rennosti tiistaina ja käydään läpi tapahtuneita. Toivottavasti Suomen Cheerleadingliitto on siihen mennessä vastanneet meille.
Laitan kuvia kisoista myöhemmin. Kirjoitusvirheitä en nyt jaksa korjata, koska teksti on niin pitkä.
Pahoitteluni myös muille joukkueille jos protestimme menee läpi ja pisteet lasketaan uudestaan. Olen valmis itse ottamaan kaiken negatiivisen palautteen vastaan, kunhan harrastajia ei tästä tuomita.


Terveisin valmentaja Marika

Paras joukkue!!!! <3


16 kommenttia:

  1. Katsoimme juuri videon ja kaikki näytti menneen upeasti! Kilpaurheilu on just tollaista sääntöjen kanssa säätämistä ja tuomareiden eli älkää masentuko, tärkeintä että osallistuitte ja pärjäsitte noin hienosti. Jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. en kyllä usko että oisitte viidensiä ollut... vaikka ihan ok ohjelma onkin. Mitä tarkotit tolla ''Kun kuudes joukkue ilmoitettiin aloin jo epäillä jotain kamalaa tapahtuneen''? ai et kuudennen sijan saaneet ei muka ansainneet paikkaansa vai?? huhhu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pisteitä laskemalla sijoituksen päättelin. Toki sijapisteet ratkaisevat. Ja kuun kuudes joukkue ilmoitettiin aloin vaan aavistella. Se on sellainen tunne. Tottakai kaikki joukkueet tekivät parhaansa ja ohjelmat olivat hienoja. En edes nähnyt kyseisen joukkueen ohjelmaa, mutta pelko alkoi hiipiä selkäpiitä pitkin ja tunne vain syveni mitä enemmän joukkueita lueteltiin.

      Poista
    2. oi että ku osaan olla sokea! :D en tajunnu että ootte minejä! no kyllä sit uskon et oisitte viidennelle sijalle päässeet!

      Poista
  3. Tässä joukkueessa ja valmentajassa on oikeaa asennetta. Tällaista cheerleadingin juuri pitää olla. Ohjelma on kaunis, tasapainoinen ja näyttävä.Tytöt ovat taitavia. Toivottavasti saatte protestin läpi. Sääntöjä todella on noudatettava kilpaurheilussa, myös tuomareiden, tai heiltä menee uskottavuus. Kuulutte ehdottomasti viiden parhaan joukkoon. Tsemppiä Super Cheer kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon :) Kerron tytöille terveiset.

      Poista
  4. Paljon olisitte saanu pisteitä ilman vähennyksiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 297 ja siitä vähennettiin kielletty liike, spotterin puuttuminen ja 1 rajan ylitys. Kielletty liike ja spotterin puuttuminen ei pidä paikkaansa vaan olin ennalta tarkistanut SäValta.

      Poista
  5. Todella hieno ohjelma! Toivottavasti toi juttu selvii. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  6. Joskus tuomarit tosiaankin katsovat nousijoita niin tarkkaan, että pohjien liike jää huomaamatta, mikä on kyllä aika amatöörimäistä tuomareilta... Ihan oikein, että teette protestin eikä tässä kannata valmentajaa eikä varsinkaan harrastajia syyllistää! En kuitenkaan pidä siitä, että haetaan huomiota ja sääliä levittämällä tätä juttua netissä tällä tavalla, parempi olisi hoitaa asia kaikessa hiljaisuudessa SCL:n kanssa, joka varmasti tulee myöntämään virheensä ja luovuttamaan teille sijan, joka teille kuuluu. Toivottavasti saatte minien mielialat taas ylös ja kyllä noinkin pienet ihmiset ymmärtävät yllättävän paljon, kun se heille asiallisesti selitetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin kyllä hetken ennen kuin uskalsin blogiin tästä kirjoittaa. Mielestäni kirjoitin vain asiallista tekstiä. Blogia olen kirjoittanut jo pitkään, joten oli aivan luonnollista kertoa meidän kisamatkastamme...niin hyvistä kuin huonoistakin tuntemuksista. Lisäksi halusin asian tulevan ilmi nyt niin siihen ehtii varautua muutkin ja mikäli protesti ei mene läpi niin olen ainakin kaikkeni tehnyt. Vanhemmat myös seuraavat tyttöjen kuulumisia blogin kautta ja näin saan kaikille viestitettyä mitä todellisuudessa on käynyt ja ettei kisamatka ollut pelkästään ikävä asia vaan mukaan mahtui myös paljon hauskojakin kokemuksia :) Ja treeneissä tosiaan käydään vielä läpi tapahtumia ja tytöt varmasti saavat intonsa vielä takaisin.

      Poista
  7. upea ohjelma ja todellakin olette ansainneet 5sijan (: !

    VastaaPoista
  8. ootte iha älyttömän hyviä ! toivotaa et teijän protesti menee läpi ! tsemppiä ! <3

    VastaaPoista